Yanini praktijk voor zelfbewustwording

Praktijk voor Zelfbewustwording

Reiki

Yanini

 

 

 

Wat is Reiki.

 

WAT IS REIKI.

 

Reiki volgens het Traditionele Usui Systeem is de oudste en meest oorspronkelijke Healing methode die je tegenwoordig kan vinden! Al ver voor de her-ontdekking van dr. Mikao Usui werd het in landen als Egypte, Tibet en China gebruikt.

 

 

Reiki is een vertaling voor Universele Energie.

Wanneer wij worden geboren staan wel allemaal nog in contact met die universele energie. Dat is de energie van de plek waar we vandaan komen, voordat we worden geboren.

Door onze levenservaringen, vastzittende emoties, onze aardse noodzaak de voeten op de grond te houden, slipt het Reiki kanaal langzaamaan dicht.

Wat een inwijding in Reiki doet is, door middel van symbolen in je kruin en in je handen te plaatsen, je kanaal beetje bij beetje weer open zetten. Bij de derde inwijding ben je Reiki Master en staat je Reiki kanaal weer open zoals hij hoort te zijn, en ben je weer volledig in contact met de universele energie. Natuurlijk moet je er ook zelf aan werken door regelmatig de Reiki energie te laten stromen.

 

Dat Reiki kanaal wordt ook wel de Prana buis genoemd.

Dat is buis die de breedte heeft van je duim en middelvinger als je daar een rondje van maakt. De Prana buis loopt via je kruin langs je ruggengraat naar beneden. De buis loopt van een handlengte boven je hoofd, tot een handlengte onder je voeten, maar dat is iets dat kunnen wij ons al lang niet meer voorstellen. Tijdens een Reiki I cursus ga ik je weer in verbinding brengen met die prana buis dmv meditaties en ademhalingsoefeningen.

Via die Prana buis kun je de Universele Energie binnen krijgen en door je lichaam laten stromen, overtollige energie kan via diezelfde buis naar beneden weer aan moeder aarde gegeven worden.

 

Het in contact brengen met de Reiki energie is het mooiste wat we onszelf en anderen kunnen geven. Het is onvoorwaardelijk en doet geen kwaad. Het zal altijd proberen je lichaam te helpen met zijn herstel. Of dat nu emotionele of lichamelijke klachten zijn, met Reiki kun je een hele boel bereiken.

 

MIKAO USHUI.


Dr. Mikao Ushui is de grondlegger van de Reiki Beweging. Hij werd geboren op 15-08-1865 in Japan en was als Katholiek priester rector van een kleine universiteit in Kyoto Japan. Op een dag vroegen zijn leerlingen hem of hij in de wonderbaarlijke genezingen van Christus geloofde en of hij dergelijke genezingen kon demonstreren of verklaren. Hij wist niet hoe hij moest reageren, maar dit was wel het begin van zijn zoektocht.

Hij nam ontslag en wijdde zijn leven aan een studie van de geneesmethode van Christus. Op zijn zoektocht stuitte hij in boeddhistische teksten op materiaal dat zijn aandacht trok. Boeddha, een verlichtte meester die omtrent 600 v. Chr. leefde, was als monnik door afgelegen streken van India gereisd en had in meditatie en zelfverwerkelijking onderwezen. Na zijn dood werden zijn volgelingen uit het land verdreven. Tegenwoordig is het Boeddhisme een brede en bekende religie geworden. Ushui leerde dat Boeddha eveneens het vermogen had mensen te genezen en Ushui vervolgde zijn studie in de boeddhistische richting. Met al zijn passie bestudeerde Ushui het Sanskriet, de oorspronkelijke taal van India, en de authentieke oude boeddhistische teksten. In één daarvan trof hij symbolen en mantra’s aan die de sleutel tot de Reiki vormde. Ushui zag het verband tussen de symbolen en de genezing nog niet en ging daarom op aanraden van een abt van het klooster waar hij verbleef, 21 dagen vasten en mediteren. Op de 21ste dag verscheen aan hem een wit fel licht en brandde in zijn derde oog. Hij zag de symbolen en zijn toepassing. Hij kreeg daar ter plekke de inwijding in Reiki en de benodigde informatie die hij door kon geven aan zijn leerlingen. Hij heeft 7 jaar doorgebracht in de straten van Kyoto met het genezen van zieken en heeft daar de Reiki-leefregels geschreven omdat hij zag hoe de geestelijke gesteldheid van de mensen van invloed was op het fysieke lichaam. Vlak voor zijn dood heeft hij de Mikao Ushui Reiki School opgericht. Dat is de stroom waarmee we werken.

Het volgen van een cursus bij mij

U heeft intresse in een Reiki Cursus, en hoe nu verder?

Wat ik altijd doe als ik iemand voor de eerste keer ontmoet is een face-to-face gesprek aangaan met die persoon. Even om kennis te maken met elkaar en om het een en ander te vertellen over wat Reiki is en wat Reiki voor u kan betekenen. Als we er dan beide een goed gevoel over hebben, kunnen we samen een datum vastleggen voor een cursus.

Dit gesprek is uiteraard zonder verplichtingen en zonder kosten.

Ook voor Reiki II en III cursussen ga ik graag een gesprek aan waarom je graag verder wilt, Zeker een Reiki III cursus geef ik niet zonder dat ik daar iemand bij in de ogen heb gekeken en daar een goed gevoel over heb.

 

Reiki Cursus.

Door middel van een Reiki Inwijding wordt je Reiki kanaal geopend en wordt jij opnieuw in verbinding gebracht met de Universele Energie. Dit gebeurt door symbolen die tijdens een inwijding in de kruin en in de handen geplaatst worden.
Ik geef voor Reiki I een weekend cursus.(mocht het weekend lastig zijn, kunnen we altijd kijken of we andere dagen kunnen plannen). Op zaterdag en zondag krijg je van mij alle theorie en praktische handelingen aangereikt om zelf met Reiki aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard krijg je ook de inwijding in Reiki I en een certificaat. Je krijgt een syllabus mee naar huis zodat je thuis alles op je gemak nog even na kunt lezen.
De Reiki I cursus geef ik het liefste met minimaal 2 personen, ivm oefenen van de handposities, maar ben je alleen dan hebben we altijd wel een proefkonijn bij de hand.

De Reiki II en III cursussen geef ik in 1 dag en dit mag alleen of met iemand samen.

Tevens is het mogelijk om naast een behandeling een oefenavond te organiseren voor mensen die nieuwschierig zijn naar Reiki maar niet precies weten wat ze er van moeten verwachten. We gaan dan praten over wat het inhoud en ik zal je laten ervaren wat de Reiki energie is en voor je kan betekenen.