Yanini praktijk voor zelfbewustwording

Praktijk voor Zelfbewustwording

Chaga

Yanini

 

 

 

Chaga

Chaga is een eeuwenoud medicijn dat vooral gebruikt werd in landen als Rusland en Siberie, omdat de groeiomstandigheden voor Chaga daar het meest gunstig is.
In Rusland kreeg het de naam Geschenk van de goden, Geschenk uit de hemel en de onsterfelijkheids zwam. 
Volgens de oude volksstammen werd er gezegt dat 1 druppel Chaga een jaar aan je leven zou toevoegen. Uiteraard moeten we dit niet te letterlijk nemen, maar dit geeft wel aan hoe krachtig de werking van Chaga is.
Ook in de Chinese geneeskunde staat Chaga bekend als een krachtig medicijn. Het versterkt de Jing. Jing versterkende kruiden e.d. hebben een levensverlengde werking. Het wordt met recht gezien als een groot geschenk van Moeder Aarde.

Chaga is een zwam die groeit op berkenbomen. Ook in Nederland komt het voor, schaars, maar het is te vinden. 
David Wolfe, een Amerikaans expert op het gebied van voeding en gezondheid heeft niet voor niets een heel boek gewijd alleen aan dit krachtige geneesmiddel, en het de titel gegeven; King of the Mushrooms. 
Ook hij en met hem inmiddels vele anderen zijn overtuigd door de krachtige werking van de Chaga.

Chaga groeit van binnenuit de boom naar buiten, de omstandigheden voor de boom om Chaga te ontwikkelen moeten precies goed zijn. Het is veel te vinden in koude, vochtige gebieden. 
Wanneer Chaga met respect voor de boom geoogst wordt, groeit het met een paar jaar weer aan. Helaas zijn er veel mensen die de Chaga uit de boom hakken en de boom daardoor dusdanig beschadigen dat hij sterft. Wij oogsten alleen het buitenste deel van Chaga en laten de rest zitten zodat de boom er geen schade van ondervindt en het weer aan kan groeien voor een nieuwe oogst.
 

Veel mensen verwarren de knoestige knobbels van de berk met Chaga. 
Dit is geen Chaga. Chaga is te herkennen aan de zachte, kurkachtige struchtuur. Is gitzwart van buiten en mooi goud/oranje/geel van binnen. 
 

Voor onze tinctuur gebruiken wij 100% wildgeoogste Chaga, uit bosrijke omgeving om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wij gebruiken geen gekweekte chaga. Hierdoor is op helaas wel echt op... 

Op de site van Chaga Nederland kun je meer informatie vinden over Chaga, zijn werking en de ervaringen die anderen er mee hebben.  Chaga Nederland
 

 

4e40kYmHITk