Yanini

Praktijk voor Zelfbewustwording

De Obsidianen die wij in ons bezit hebben zijn van het beste materiaal dat gevonden is op Java, Indonesië. Het mysterieuze van de Andara Obsidianen is dat ze de mogelijkheid hebben om van kleur te  veranderen. De licht gekleurde stenen (zoals de helder groene, blauwe en bruine obsidianen) hebben de neiging te variëren tussen de verschillende gradaties van kleur, afhankelijk van waar ze voor gebruikt worden.

 

Andara Obsidianen zijn heliocentrisch. Dat wil zeggen dat ze zowel licht absorberen als reflecteren, waardoor ze extra helend werken als je in natuurlijk zonlicht door de steen heen kijkt. Dit help je bewustzijnsniveau te verhogen en bevordert je spirituele groei. De Andara obsidiaan is een van de stenen binnen de edelstenenfamilie met de grootst helende werking. Zij kan voor alle mogelijke helingen gebruikt worden en helpt bovendien bij het verhogen van je bewustzijn en de toegankelijkheid naar andere dimensies. De Andara Obsidianen zijn er in verschillende energetische trillingen en kleuren; Van licht tot donker, helder tot champagne, zilver, blauw, amber en de meest zeldzame van allemaal, groen, geel, roze en lavendel. Alle stenen zijn bij uitstek geschikt voor meditatie en maken het zelfs makkelijker om in een goede diepe meditatie te komen. De Andara Obsidianen staan er om bekend vroeger ook door Sjamanen en Hoge priesters gebruikt te zijn.

 

Wat maakt de Andara Obsidiaan nu zo bijzonder?

-         Ze verhogen je bewustzijn en verhogen je trillingsniveau tot dichterbij het universele bewustzijn.

-         Reinigen de chacra’s en brengen die weer in balans.

-         Vergoot je mogelijkheid tot het mediumschap of channeling

-         Versnelt je spirituele groei

-         Helpt met het manifesteren van het leven dat JIJ kiest.

                    

 

Beschrijving Algemeen

 

De Obsidiaan is een beschermende steen. Uitstekend geschikt om je te ontdoen van negativiteit in welke vorm dan ook. Het beschermt ook tegen emotionele of mentale aanvallen van buitenaf en werkt tegen angst en shock, tevens heft de steen blokkades op.

In het algemeen genomen is de obsidiaan een erg beschermende steen, op elk niveau.

Het heeft een aardende werking en ook grote helende energie. Lichamelijk kan het gebruikt worden bij maagklachten of andere klachten van de spijsvertering, werkt ontkrampend op de spiermassa en doet een aanval op bacteriële of virale infecties voordat deze tot ziekte lijden. Helpt bij vernauwing van de bloedvaten en zorgt voor betere doorbloeding in de ledematen.

Afhankelijk van de kleur, heeft de obsidiaan in het algemeen genomen een goede werking op de basis of 1e chacra. De kleur van de steen geeft aan welke chacra hij nog meer aanpakt, maar heft overal waar nodig wel de blokkades op.

 

De naam is afgeleid van een Romein die Obsius heette en die in de Oudheid de eerste obsidiaan uit Ethiopië gehaald zou hebben. Obsidiaan is het resultaat van vulkanisch lava dat in contact komt met water. Vaak spoelt de lava in een meer of oceaan en koelt op die manier erg snel af. Het resulteert in de glasachtige structuur van de steen. De hoeveelheid ijzer en magnesium bepalen uiteindelijk de kleur van de steen. Er is een groot aantal variaties van Obsidianen. De Obsidiaan kan bijvoorbeeld ook kleine insluitingen bevatten zoals lucht of water.